Senior Data Scientist

Senior Data Scientist

Kom jij werken voor de snelst groeiende asset manager van Nederland?


Wij zijn op zoek naar een nieuwe collega die onze data beheert, doorontwikkelt en door middel van modellen nieuwe inzichten verschaft voor de gehele organisatie en onze beleggers. Kent de inzet van data voor jou geen geheimen? Ben jij gedreven, proactief en analytisch sterk? Haal jij altijd het beste uit jezelf en je collega's? Dan zoeken we jou!

Wie zijn wij?

DMFCO is de partij achter MUNT Hypotheken. Wij zijn opgericht in 2014 en gespecialiseerd in vermogensbeheer van Nederlandse hypotheken. Inmiddels zijn we met 30 miljard aan toezeggingen de grootste onafhankelijke vermogensbeheerder voor institutionele beleggers in Nederlandse woninghypotheken en toonaangevend in de markt. Dit doen we met een team van ruim 60 leuke (vinden we zelf ;-)) en gemotiveerde collega’s.

Als jonge onderneming hebben we grote ambities. In de platte DMFCO-organisatie krijgt iedereen de kans om hier invulling aan te geven. Onze bedrijfscultuur is informeel en sluit aan bij MUNT als innovatieve en moderne hypotheekaanbieder. Bij DMFCO streven we ernaar om een leuke plek te zijn om te werken, waarbij de ontwikkeling van werknemers centraal staat.

De werkzaamheden

Het team van Portfolio Management bestaat nu uit een teamleider, 1 senior, 2 mediors en 2 juniors. We zijn de spin in het web van de DMFCO-organisatie. Beleggers kunnen bij ons terecht voor al hun hypotheekvragen. Onze ambitie is om dé kennispartner te zijn voor beleggers in hypotheken. Dit betekent dat we continue bezig zijn om nieuwe modellen te bouwen, bestaande modellen door te ontwikkelen en onze hypotheekkennis te verdiepen. Het team is ook verantwoordelijk voor het verwerken van de hypotheekdata voor DMFCO en MUNT. Hierdoor zijn we een belangrijke afdeling voor alle (interne) rapportages en datavragen. Onze modellen ondersteunen ons hierin. Om dit verder te optimaliseren is een deel van het team vaardig in coderen.

Globaal bestaat je werkweek uit de volgende werkzaamheden: 

 • Het bouwen en doorontwikkelen van modellen en kwantitatieve ondersteuning
 • Adviseren van onze beleggers over hun portfolio aan de hand van analyses die je maakt op basis van modellen
 • Het vertalen van modellen in rapportages en whitepapers voor beleggers
 • Begeleiden van de 2 data scientists in het Portfolio Management team in het ontwikkelen van modellen
 • Verbeteren van onze Business Intelligence door te ontwikkelen in SQL, Python 
 • Managen van de portfolio en datastroom voor zowel interne als externe stakeholders

Wie jij bent

 • Je hebt een relevante afgeronde WO- Master (Econometrie, Wiskunde, Technische Bedrijfskunde of iets soortgelijks)
 • 3-5 jaar ervaring met het bouwen en ontwikkelen van kwantitatieve modellen. Ervaring met hypotheekmodellen is een pré, maar geen harde vereiste
 • Ervaring met SQL, Python, Tableau of een vergelijkbare BI tool
 • Kennis van het maken van analyses (o.a. predictive analytics) en rapportages
 • Open om (meer) te leren over institutioneel beleggen in Nederlandse hypotheken
 • Zelfstarter die verantwoordelijkheid neemt

Wat wij jou bieden

Wij bieden een marktconform salaris, aangevuld met een pensioenregeling en een eindejaarsuitkering. Salaris is natuurlijk belangrijk, maar wij vinden dat we onze medewerkers meer moeten bieden, zoals:

 • De kans om je snel te ontwikkelen met een aanvullend programma (met o.a. trainingen binnen een opleidingsprogramma, bedrijfsbezoeken en netwerkborrels).
 • Ons kantoor is op 5 minuten lopen vanaf Den Haag Centraal. Je krijgt van ons een OV Business Card voor het reizen in de 1e klas en een fiets via ons fietsplan.
 • Een dagelijkse verzorgde gezamenlijke lunch, maandelijkse borrel, kerstdiner en jaarlijkse activiteiten zoals een mystery trip.

Enthousiast?

Wij leren je graag kennen! Stuur je CV naar Evelien van Hilten via vanhilten@dmfco.nl.

Wil je eerst meer weten? Bel Evelien op +31 (0)70 2092 846, kom een keer langs op ons kantoor in Den Haag of stuur een e-mail naar careers@dmfco.nl voor een vrijblijvende kennismaking.


Deel deze vacature