De beste onafhankelijke manager voor Nederlandse hypotheken

Dutch Mortgage Funding Company (DMFCO) is de onafhankelijke assetmanager die institutionele beleggers de mogelijkheid biedt direct te investeren in Nederlandse woninghypotheken. DMFCO bouwt nieuwe portefeuilles op voor investeerders en verzorgt de gehele waardeketen van distributie en acceptatie tot en met rapportage en waardering van de belegging.

DMFCO kan het beheer van bestaande hypotheekportefeuilles overnemen en u adviseren over alle facetten van Nederlandse hypotheken, van verstrekking en beheer tot verkoop.

DMFCO draagt de zorgplicht en beschikt over een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) voor het aanbieden van en bemiddelen bij hypothecair krediet (Wft art 2:60 en art 2:80). Bovendien onderschrijft DMFCO de Gedragscode Hypothecaire Financieringen en is aangesloten bij verschillende brancheorganisaties, zoals het Bureau Krediet Registratie (BKR), Nationale Hypotheek Garantie (NHG) en het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid).

DMFCO beschikt als assetmanager over een Alternative Investment Fund Managers Directive (AIFM) vergunning.

Beleggen in Nederlandse hypotheken

Nederlandse woninghypotheken vormen een aantrekkelijke beleggingscategorie met een goed rendement en minimaal kredietrisico. Daarbij past direct beleggen in hypotheken in de wereldwijde trend van desintermediatie.

Desintermediatie

De rol van banken en (institutionele) beleggers verandert. In de Verenigde Staten vindt ongeveer 80 procent van het geld van beleggers buiten de banken om zijn weg naar degene die kapitaal nodig hebben. Slechts 20 procent gaat nog via de balansen van de Amerikaanse banken. In Europa zijn deze percentages nog omgekeerd, maar de trend is dat ook in Europa steeds meer geld direct zijn weg vindt naar degenen die het nodig hebben. Deze trend, waarbij de balans van banken uit het proces verdwijnt, noemen we desintermediatie en is een wereldwijd fenomeen. Wanneer direct wordt geïnvesteerd in woninghypotheken weet de belegger precies wat er met het geld gebeurt. What you see is what you get.

DMFCO speelt optimaal in op deze wereldwijde trend: DMFCO investeert uitsluitend direct in Nederlandse woninghypotheken.

Duurzaam rendement voor beleggers

De markt voor woninghypotheken in Nederland kent een structureel financieringstekort. Deze funding gap, het verschil tussen de hypotheekschuld en het spaargeld dat hier tegenover staat, wordt geschat op meer dan 350 miljard euro. Er is dus een tekort aan geld voor hypotheken bij banken. Daarbij wordt de kapitaalmarktfinanciering van Nederlandse banken steeds lastiger. Grote banken geven daarom openlijk aan niet naar groei te streven en ontmoedigen nieuwe hypotheekaanvragen. Door de funding gap en de veranderende rol van banken is de verwachting dat investeren in hypotheken in toenemende mate een zaak wordt voor (institutionele) beleggers waarbij hen, ook op de lange termijn, een marktconform rendement geboden wordt.

Laag risico

Historisch gezien zijn de verliezen op Nederlandse hypotheken erg laag. Dit is te verklaren door onder andere de goede Nederlandse betaalmoraal, het rechtssysteem dat vriendelijk is voor de geldverstrekker en de goede sociale voorzieningen in Nederland. Daarbij worden de regels voor hypothecaire financiering aangescherpt. Sinds 2008 is de maximale financieringslast aanzienlijk verlaagd, zijn de acceptatiecriteria en productspecificaties strenger geworden en is aflossing verplicht gesteld om in aanmerking te blijven komen voor fiscale aftrek. Consumenten hebben daarnaast de mogelijkheid een impliciete overheidsgarantie aan te vragen in de vorm van Nationale Hypotheek Garantie. Al deze factoren zorgen voor het lage (krediet)risico van Nederlandse hypotheken.  

Beleggen in Nederlandse hypotheken voor Nederlandse pensioenfondsen

Nederlands Hypotheken Fonds

Het Nederlands Hypotheken Fonds (NHF) is een beleggingsfonds dat exclusief voor Nederlandse pensioenfondsen is opgericht. DMFCO is de manager en is het vaste aanspreekpunt voor alle aspecten van de investering. Het NHF investeert in nieuwe hypotheken die worden verstrekt onder het label MUNT Hypotheken. Voor het verstrekken werken wij samen met meer dan 1.700 professionele intermediairs waaronder de kantoren van DAK, De Hypotheker, FlexFront, Hypotheekshop, Huis & Hypotheek, Hypotheek Visie, Vereniging Eigen Huis en Van Bruggen Adviesgroep.

MUNT Hypotheken

Met het huislabel MUNT Hypotheken geloven wij in de toegevoegde waarde van advies. Daarom vertrouwen we voor de distributie op het onafhankelijke intermediair. De onafhankelijke adviseur helpt de consument aan een hypotheek met een eerlijk tarief en goede voorwaarden. MUNT Hypotheken biedt de consument een transparant hypotheekproduct, mede doordat er geen andere producten als verzekeringen of betaalrekeningen worden aangeboden. DMFCO en de pensioenfondsen zijn een duurzame relatie aangegaan met een langjarig belang en zijn gecommitteerd om consumenten tot in de verre toekomst te blijven bedienen.

Ons doel is om de beste en leukste hypotheekaanbieder van Nederland te zijn. Dit doen wij door een perfecte balans te creëren tussen rendement voor institutionele beleggers en eerlijke en transparante hypotheken voor consumenten.

Zie voor meer informatie www.munthypotheken.nl✔ Beste product

DMFCO geeft investeerders diverse keuzemogelijkheden en optimale zeggenschap over de eigen investeringen.

✔ Beste distributie

DMFCO heeft een uitgekiende distributiestrategie en diepgaande kennis van het distributiekanaal en kan daardoor snel de gewenste hypotheken verstrekken.

✔ Beste executie

DMFCO is regisseur van het totale proces en selecteert daarbij alleen aanbieders met het beste track record en de hoogste efficiëntie.

✔ Exclusief voor pensioenfondsen

Het NHF is in overeenstemming met beleids- en toezichteisen van pensioenfondsen ingericht.

Over DMFCO

DMFCO is de onafhankelijke assetmanager van Nederlandse hypotheken. Wij zijn niet gebonden aan banken, verzekeraars, servicers of distributiepartijen. Wij bieden institutionele beleggers de mogelijkheid om te investeren in Nederlandse woninghypotheken. Wij ontzorgen institutionele beleggers met onze ruime kennis en ervaring in het proces van verstrekking tot beheer.

We manage mortgages. Dat is onze core business en daar zijn wij goed in.

DMFCO is opgericht in 2013 en gevestigd in Den Haag. De werkwijze van DMFCO kenmerkt zich door samenwerking met de meest efficiënte marktpartijen met een bewezen staat van dienst. De primaire functies, zoals portfolio- en risicomanagement, productontwikkeling, distributie en marketing zijn in de deskundige handen van het ervaren DMFCO team. DMFCO is een partij met ruime ervaring in de hypotheekwereld. Wij vinden het belangrijk om op een prettige manier met onze beleggers samen te werken waarbij wederzijds vertrouwen en transparantie de boventoon voeren. Wij leveren alle service die de klant nodig heeft om een verantwoorde investering te maken, inclusief alle mogelijke rapportages en antwoorden op voorkomende vragen. Wij zijn altijd bereikbaar voor de klant en helpen graag pro actief met alle vraagstukken omtrent de hypotheken.

DMFCO wil met MUNT Hypotheken de beste hypotheekaanbieder van Nederland zijn. Dit realiseren we door ons volledig te richten op particuliere Nederlandse woninghypotheken.

DMFCO beschikt over een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) voor het aanbieden van en bemiddelen bij hypothecair krediet (Wft art 2:60 en art 2:80). Bovendien onderschrijft DMFCO de Gedragscode Hypothecaire Financieringen en is aangesloten bij verschillende brancheorganisaties, zoals het Bureau Krediet Registratie (BKR), Nationale Hypotheek Garantie (NHG) en het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid). Tevens heeft DMFCO een Alternative Investment Fund Managers Directive (AIFM) vergunning.

Juli 2017 heeft investeringsmaatschappij HAL Investments een belang van 25% in Dutch Mortgage Funding Company (DMFCO) genomen.

Over ons

Jeroen van Hessen

Managing Partner


+31 (0)70 209 2801

Jeroen Looman

Commercie, Partner


+31 (0)70 209 2800

Jan Jaap Hangelbroek

Operational Risk & Compliance Management


+31 (0)70 209 2813

Martin Bresser

Risk Director


+31 (0)70 209 2803

Menno Luiten

Commercieel Directeur


+31 (0)70 209 2808

Marieke Hut

Director Business Development


+31 (0)70 209 2802

Laura Vrolijk

Officemanager


+31 (0)70 209 2810

Sander de Lange

Directeur Operations


+31 (0)70 209 2807

Jet Wesseling

Relatiemanager


+31 (0)70 209 2805

Mourad Jelti

Manager Finance & Control


+31 (0)70 209 2812

Edo van de Burgwal

Junior Riskmanager


+31 (0)70 209 2804

Christa van Dijke

Servicemanager


+31 (0)70 209 2814

Miriam Schinkel

Manager Beheer & Acceptatie


+31 (0)70 209 2806

Martine van der Horst

Servicemanager


+31 (0)70 209 2816

Yvette Zuidervaart

Senior Acceptant


+31 (0)70 209 2815

Peter Verhart

Analist Finance & Control


+31 (0)70 209 28 11

Route

Bezoekadres

Bezuidenhoutseweg 16B
2594 AV Den Haag
Nederland
: +31 (0) 70 406 67 13

© 2018 Dutch Mortgage Funding Company (DMFCO) | Privacy Policy
Realisatie: Studioweb